Buscar este blog

jueves, 10 de junio de 2010

Reporteros REC, "Estem despullats en la red?"


Aquest és l'últim treball que hem fet durant el curs, del que he comentat en l'anterior article.


Un dijous varem veure a classe de CMC, ciències per al món contemporani, un programa de "Reporteros REC" del canal "CUATRO", Estamos desnudos en internet?.

El programa tracta sbre les reds socials a internet i els seus problemes, els inconvenients i sobre tot els grans perills com perdre no només intimitat, sinó inclòs diners del banc.


Un dels temes que més impressió m'ha causat ha sigut que en pocs minuts un senyor(detectiu privat) que no coneix de res a un altre, pot arribar a saber les seves dades personals, on viu, etc,... quins són els seus "hobbits", on surt amb més freqüència,...

També em va, d'una manera..."espantar" quan vaig veure com un noi jove va perdre una quantitat específica de diners del seu compte bancari per culpa d'un hacker en internet.

Jo crec que no ens em de confiar massa de internet, encara que coneixis al 99% a l'altra persona, ja que aquell 1% és molt perillòs i la nostra vida està al abast de qui vulgui en tan sols un "clic!".




La conclusió que vaig tenir desprès de veure el programa va ser que sí pots estar segur en internet, aixó sí, sense que aquest existeixi durant el teu dia a dia.

Ciències per al món contemporani, surt per la porta gran.




Comencem el mes de juny amb molta força, amb ganes del relax més esperat i ens acomiadem d'una gran assignatura del nostre primer curs de batxillerat, CMC, ciències per al món contemporani.
D'aquesta manera, per primer cop amb el mètode "internet", faig una recollida i un petit resum de tot el que hem après, treballat i gaudit a ciències gràcies a l'ensenyança de la nostra professora Meritxell F.


Què sabiem d'aquesta nova matèria mai impartida a nosaltres? Doncs personalment vaig pensar que sería naturals i punt. Res més. Però al llarg dels dies em vaig adonar de que m'equivocava, éra ACTUALITAT, CIÈNCIA QUE ENS ENVOLTA DIA A DIA I TEMES INNOVADORS.

Ara podría classificar aquesta assignatura com la més curiosa de totes.




Vam començar el curs amb nervis, ja que vam deixar enrera l'ESO i començàvem batxillerat, però amb molta força i el primer tema que vam tocar en ciències va ser la que estava en parla de tothom en aquells dies, la Grip A, del qual ens vam informar a fons i vam crear en grups grans treballs dividits per experts.






Més endevant, la nostra professora ens va dir tota una llista de malties, etc per escollir segons grups diferents i els temes eren: Fàrmecs i patents, malalties re-emergents es a dir, la tuberculosi, Sida (VIH), la Malària, Resistència als antibiòtics, Vacunes i rubeola i el xarampió. Desprès d'informar-nos i crear els nostres treballs de manera correcta i corregida per la profesora, el vam expossar davant de tota la clase en exposicions orals i al final d'aquesta última, els companys podíen fer-nos preguntes que més els havía impactat.


Desprès de tots els treballs fets, vam acabar amb uns articles del periòdic sobre malalties i problemes genètics, el clonatge desde les cèl·lules mare, i les solucions als problemes que van tenir.


Tots aquests temes de la salud van posar fi al tractar el tema de la pseudociència, la ciència, l'univers els horòscops i la concepció dels filòsofs i d'astrònoms a fons amb grans treballs i exposicions orals. He de reconèixer que em vaig quedar boca badada en més d'una ocasiò descubrint teories que mai havia escoltat parlat. Seguidament varem parlar i informar-nos sobre els fenòmens naturals del nostre planeta, com els terratrèmols, les plaques tectòniques, etc.


El tercer trimestre va començar parlant sobre l'evolució i la biodiversitat. Dos grans temes la qual vam trobar força interessant i ens va ocupar gaire temps ja que conté molta informació. Més que temes, són dos grans blocs la qual podríem estar tot el curs tractant.
Varem fer la primera i última auditoria del institut, diferents temes on haviem de crear grups i escollir entre: energètica, aigua, transport i residus.
El meu grup va tractar el tema de l'aigua que es consumia en el centre desde primera hora fins al fi de les clases del dia. Ens vam organitzar i vam observar les despeses, vam fer càlculs, gràfics, enquestes que vam repartir en els dos cicles de l'ESO, el treball en power point i el treball final.

L'últim treball va ser veure un reportatge del canal CUATRO, Reporteros REC, qué tractava el tema dels riscos que ens exposem cada dia milions d'usuaris en internet. Desprès vam haber de resumir o explicar el qué ens va donar gran impresió. Aquí deixo una petita promoció del reportatge: http://www.youtube.com/watch?v=vTok82A0JrA&feature=PlayList&p=17AE466B397CBAEC&playnext_from=PL&playnext=1&index=6

Finalment, he de dir que he descobert grans coses, molt curioses en el blog que vam utilitzar al llarg del curs, http://parlemdeciencia.wordpress.com/ , on ens va permetre tenir aquella petita llibertat per poder exposar un article que més ens agradi i comentar així de la mateixa manera els dels companys.

Espero que els alumnes que haguin d'estudiar en un futur próxim aquesta assignatura l'aprecïin des del primer dia perque aprofitant-lo, descubriràn moltes coses mai imaginades i a sobre, no es gens avorrit.

*TÚ POTS ESTIMAR LA CIÈNCIA*

"¿Para qué repetir los errores antiguos ,habiendo tantos errores nuevos que cometer?"
-Bertrand Russel-.